Јакни за замрзнување

Овластени јакни за замрзнување

Опрема за вработените во јакни за замрзнување висококвалитетни, безбедни, посветени на работа на ниски температури се многу важно прашање за работодавците. Да се ​​избере вистинскиот модел е доста предизвикособено ако ваквите производи не се нарачуваат често.

Во нашата продавница, ние нудиме модели со најдобар квалитет од сигурни производители вклучени во производството на специјализирана облека.

Рефлексивни јакни за замрзнување со заштита до -64,2 ° C

Hi-Glo 25 Coldstore јакна, заштита до -64,2 ° C

Јакни замрзнувач Овие модели се достапни во различни варијанти, она што ги разликува едни од други е дизајнот, цената и целта. Поради специфичната намена на нивното шиење, се користеа материјали со многу добар квалитет и беа користени прецизни завршни работи.

Сето ова за цврсто да го заштитиме вработениот и да служи многу години. Еден од најпопуларните модели е јакната Hi-Glo 25 Coldstore која обезбедува заштита до -64,2 ° C (на сликата), опремена со модерен, 5-слој систем, дизајниран да зароби повеќе слоеви на воздух.

Споменатата јакна одговара на стандардот EN342, што овозможува да се користи во магацини со температура до -64,2 ° С. Сепак, моделот на јакна што го нудиме, а кој најмногу штити, штити во работни услови до -83,3 ° C за 1 час со средна активност, и до -44,01 ° C за 8 часа со средна активност.

Овие вредности се применуваат ако јакна и панталони Hi-Glo 40 dungarees се носат заедно.

Јакна за ладилници за замрзнувачи и ладни простории, изолирана работна заштита од ладилници до -25 степени Ц.

Јакна за замрзнување Coldstore CS-10, заштита до -25 степени С.

Соодветна безбедност

Нашите производители се фокусираа на најдобар квалитет и прецизна завршница. Облеката во согласност со стандардот EN 342 обезбедува одлична заштита од многу ниски температури. Работата во ладна средина се карактеризира со температура еднаква или пониска од -5. Важно е да не дозволите облеката да се навлажни - влагата или поплавување може да имаат непријатни последици.

Јакните за замрзнување достапни во различни големини значат дека лесно можете да најдете облека што е совршено прилагодена за вас. Набавката на цврста облека е профитабилна инвестиција. Следејќи ги препораките на производителот, тој ќе им служи на целите многу години, што го потврдуваат сопствениците на големите компании и самите корисници.