комбинезони

Комбинезони Тие се користат во многу индустрии, нивната разновидност ги прави погодни за различни позиции, и кога се препорачуваат комплети за еднократна употреба и пластични.

Костумот може да се користи заменливо за Суичери i панталони. Благодарение на тоа, можете да ја заштитите целата површина на телото и приватната облека од штетни материи и нечистотија.

За погодност и удобност, многу производители користат дополнителни решенија, како што се елементи што го поддржуваат костумот на рацете, спречувајќи го да се лизне.

Во нашата понуда ќе најдете изолирани комбинезони, како и тенки летни верзии и  специјализирани заштитни одела.

Високиот квалитет на материјалите гарантира долга издржливост на костумите, но и соодветна циркулација на воздухот, што спречува прекумерно потење.

Главна причина работни одела е да се заштити облеката од оштетување или дамки, додека целта на заштитната облека штити од хемикалии или пожар.

Ние сме дистрибутер на бренд комбинезони 3M, Дупонт, Лебер и Холман, Реис oraz Смола. Некои комплети се збогатени со џебови на колената што овозможуваат поставување на влошки за колена за долга работа при клекнување. Комбинезоните се изработени од армирани рабови во најчувствителните области.

Летни комбинезони

Заради разликите во работните температури, ние нудиме работни комбинезоникои беа изработени од воздушни материјали кои овозможуваат слобода на движење, ограничувајќи го интензивното потење за време на физичката работа. Таквите тимови се совршени за работа во работилници за автомобили, монтери, водоводџии и други - секаде каде што постои голем ризик од контаминација со супстанции кои тешко се мијат.

комбинезоникомбинезони

Во делот на летни костуми има и верзии отпорни на прашина, со нив може да се заврши маски или со кацига. Заштитни комбинезони се изработени од висококвалитетен текстил кој обезбедува долготрајна употреба. За подобар квалитет, некои модели имаат засилени рабови за заштита од кинење и абење. Имаме и модели со зашиени телефонски џебови.

Зимски комбинезони

Комбинезони за работа во зима се алтернатива на класичната работна облека што се состои од панталони и руно. Нивната предност е верзијата што штити од нечистотија помеѓу одделни слоеви. Благодарение на употребата на соодветна мешавина на материјали, таа не е премногу густа, а тоа овозможува слобода на движење. Зимските комбинезони во нашата понуда беа направени од компанијата Реис.

комбинезоникомбинезони

Изолираниот комбинезон е направен од памук со мешавина од полиестер, кој исто така вклучува и поставата. Задниот дел е збогатен со специјална гума за подобра слобода на движење. Овие модели се најпогодни за заварувачи, градежници на патишта, монтери и градежни работници. Комбинезоните се опремени со џебови кои ви овозможуваат да чувате телефон или мали предмети. Јажињата за влечење на половината и на ракавите спречуваат влечење нагоре додека се движите. Некои модели имаат и џебови за влошки за да го намалат притисокот кога работите на колена.

Неткаен и синтетички комбинезон

Специјализирани заштитни одела од компании како што се 3M или Dupont се дизајнирани да штитат од штетни фактори. Понудените носии се посветени, меѓу другите. сликари, ловџии како и луѓе кои се занимаваат со силни хемикалии. Покрај тоа, за безбедност, избраните одела се достапни во предупредувачки бои. Тие се дизајнирани за луѓе кои работат на јавни простории, тешки временски услови или ноќе.

Специјализираните заштитни одела ги исполнуваат бараните стандарди наметнати од Европската унија за заштитни одела. Комбинезоните посветени на тешките услови за работа штитат од хемиски материи, радиоактивни материјали, прашина и радиоактивни честички. Дополнителна опрема со патенти го олеснува облечувањето на облеката.

Целиот спектар на модели може да се купи и во нашата онлајн продавница www.pm.com.pl или во нашата продавница на Алегро “ПРОИЗВОД-БХП".