Заштитна облека (комплети)

Заштитна облека се дизајнирани да обезбедат безбедност за време на работата. Тие исто така се услов за здравствени и безбедносни регулативи. Употребата на материјали за да се направи таква колекција бара специјализирани ткаенини заради нивните специфични услови за употреба.

Во понудата на нашата продавница, како дел од заштитна облека, можете да купите заштитни маски, шлемови, киселина-докажана облека (за луѓе кои работат со силни хемикалии) и облека за сечачи (панталони и маски)

Заштитна облека

Благодарение на употребата на висококвалитетни материјали, заштитната облека е отпорна на оштетување, штетните ефекти на факторите поврзани со извршената работа, а исто така е и високо отпорна на чести чистење или миење. Заштитни одела се изработени од материјали прилагодени на нивната намена, сето тоа за да се осигури безбедноста на корисникот. Широката можност за прилагодување на облеката гарантира дека таа ќе биде погодна за многу видови фигури и за луѓе со различна висина.

Заштитна облека за заштита и удобност при работа

Облеката направена од ПВЦ ткаенина (заштитен со киселина) е отпорна на хемикалии. Наменет е за употреба во области каде што постои ризик од контакт со супстанции како што се киселини, бази и хидроксиди. Заштитна облека понудена во нашата продавница ги исполнува барањата на EN13688, EN14605. Во заштитната облека, ние исто така нудиме облека за моторна пила за заштита од повреди на моторна пила (панталони). Облеката која се состои од јакна и панталони има бројни детали за одржување на највисоките стандарди за безбедност. Сетот се препорачува за машичари за дрво или оператори со моторна пила - ги исполнува барањата на EN13688 и EN381-5 (класа 2 (панталони)).

Заштитна облека

Нашиот асортиман се состои од модерна лична заштитна облека направена од памук со тешка категорија со мешавина од синтетички материјали. Поради специфичноста на работата во многу професии и условите на нивното работење, моделите што ги нудиме ги земаат предвид овие барања, прилагодувајќи ги параметрите на индивидуалните потреби на избраните професии.

Специјалистичка заштитна облека е изработена од бројни елементи кои ја олеснуваат нивната употреба. За удобност, тие се опремени со пространи џебови, патенти за да се олесни ставањето на панталоните и засилените споеви за заштита од механички, хемиски и временски фактори.

Пред да направите купување од нашата продавница препорачуваме да не контактирате за да ја потврдите достапноста на производите со нашиот производител. Нашите вработени ви стојат на располагање за совети за избор на облека.