Компјутерски вез

Везови по компјутер - елеганција и традиција

Компјутерски вез е еден од најпознатите и најценетите методи за обележување облека и текстил. Везење е примена на графички дизајн со употреба на компјутерски контролирана машина. Везот е направен со употреба на правилно избрани нишки. Можете да везете скоро сè, но се препорачуваат помали дизајни. Успешно се изведува на разни видови текстил, особено на оние со поголема граматика, создавајќи уникатна облека. Облеката што ја носат вработените во компанијата го гради нејзиниот идентитет, бренд и чувство за заедница. Сите вработени, како фудбалери во униформни униформи, играат во еден тим.

Компјутерското везење исто така може успешно да се користи за создавање гаџети и рекламирање облека. Везено лого и име на компанија на маици и кошули може да биде добар подарок за клиентите. Со носење на нашата промотивна облека, тие ќе го промовираат нашиот бренд.

Сепак, компјутерското везење не се користи само на облеката. Можете исто така да везете со компјутер на капи, торби, крпи, бањарки и работна облека. Везените логоа и натписи се многу потрајни од лесно отстранливите и олупливи колеги што се залепени, прицврстени на облеката како обичен украс.

Компјутерски вез - историја на печатење на облека за рекламирање

Веќе во антиката, жените везеа модели на облека и чаршави со рака.

вез тие често се елемент на културата и симбол на даден регион и нација. Доволно е да се потсетиме на познатата качубинска или хајландска вез, кои се неразделен елемент на народни носии.

Да се ​​издвоите од толпата на овој начин, како и графички да се идентификуваат тимови на луѓе, брзо се искористија маркетинг и специјалисти за односи со јавноста. Вработен облечен во соодветно избрана облека, клиентот различно се третира. На пример, исто како што пилотите, полицајците и војниците се почитуваат во нивните елегантни униформи, вработените во другите индустрии се доживуваат сосема поинаку во униформа и карактеристична облека. Не е ни чудо што многу компании решија да инвестираат во уникатни униформи. Благодарение на ова, нивните вработени можат да се чувствуваат како еден тим, да играат заедно за истата цел.

Везење значи и гаџети и облека за рекламирање. Секој сака подароци, бесплатни награди или награди. Ако добие торба, капа или маица со амблем на компанија, тој дефинитивно ќе го носи, со што ќе се рекламира брендот.

Економски развој и глобализација направи побарувачката за вез да расте секоја година. За среќа, напредокот на компјутерски техники придонесе за експоненцијален раст на можностите. Во моментов, вметнувањето натписи и обрасци на разни видови облека и додатоци сега е брзо, прецизно, точно, повторливо и ефтино. Денес, илјадници везови можат да се изведат без никакви проблеми и за кратко време да се исполнат дури и најголемите очекувања.

Везови со компјутер - технологија на везење натписи на облека

Современите машини се опремени со десетици игли и нишки од различни бои. Процесот на шиење се управува со компјутерска програма. Врз основа на поставениот дизајн, машината испушта соодветни букви и форми.

Како да дизајнирате вез, закрпи

Доволно е да одлучите на кое место или места на предметот што сакате да биде везот. Покрај тоа, треба да го изберете неговиот дизајн и големина. Најчесто се отпечатени натписи со соодветна форма и логоа на компании и институции. Моделот треба да се испрати со нарачка, а нашите специјалисти ќе помогнат да се прилагоди на потребите на машината за шиење на компјутер.

Предности на компјутерско везење

Изгледот е нешто што ја прави облеката со везени амблеми да се истакнува. Внимателно изработениот вез им дава на нештата нов квалитет. Се чувствува на допир, едноставно стилски. Компјутерското везење му дава стил и елеганција на облеката и додатоците, а брендот што го рекламира добива на престиж. Замислете две маички, едната со внимателно извезено лого на компанијата и другата со фолија за рекламирање, прилепена на тоа. Ваквата слика го става на ум умешноста на елегантен, елегантен мерцедес до пластичен и евтин датум.

Како резултат на тоа, издржливоста на компјутеризираното везење е неспоредливо подобра од онаа на нејзините конкуренти. Везењето има скоро иста издржливост како облеката што ја украсува. Нема потреба да се грижите дека амблемот или натписот ќе се олупат при миење или пеглање. Компјутерското везење е составен дел на облеката, а не само лесно отстранлив, не-постојан додаток чиј изглед брзо се деградира.

Компјутерското везење може да биде од речиси секоја боја. Единствено ограничување е бојата на употребената нишка. Везењето се изведува со хируршка прецизност благодарение на компјутерската контрола.

Везењето може да биде високо персонализирано. Компјутерската технологија овозможува прецизно, повторливо и везови со висока резолуција на обрасци, симболи и натписи.

Со поголеми количини, везот едноставно се исплаќа економски. Неговата цена е релативно ниска, што го прави идеален за украсување на секаков вид облека - кошули, маици, поло, пантолони, шорцеви - како и крпи, капи и торби.

Недостатоци на компјутерското везење

Наспроти обичното, печатење на целата површина на компјутер, невозможно е да се вметне комплетна слика со неограничена палета на бои. Сепак, ова не е за што се работи. Везењето е повикување на традицијата, олицетворение на благородништвото, бидејќи е поврзано со грбови што ја украсуваат облеката на високото општество. Тоа нема никаква врска со кичли, шарени и натрупани слики.

Компјутерското везење на ткаенини со низок квалитет со мала тежина не може да биде извезено. Се претпоставува дека граматиката на текстилот треба да надминува 190 g / m2. Како и да е, тешко е да се замисли и извезено лого на натрупана маица толку тенка што сè покажува низ неа.

Компјутерско везење - колку чини?

Компјутерското везење е релативно евтино. Сепак, тешко е прецизно да се одреди цената на единечно шиење, бидејќи оваа цена е под влијание на многу параметри.

Компјутерското везење ќе биде поевтино по единица за поголеми нарачки. Од цената влијаат и големината на површината што треба да се везе, видот на самиот вез, густината на шемата на површината, бројот на удари со игла по см.2 материјал, како и бројот на местата каде везот треба да се стави на предметот.

Цената обично не влијае на бројот на користени бои, бидејќи машината за шиење има многу нишки.

Ве покануваме на индивидуално вреднување на проектите. Ве молиме, испратете ни ги графиките што сакате да ги везете и информации за бројот на парчиња што треба да се направат.