Престилки

Престилки за работа е производ прилагоден на активности во различни индустрии. Се користи за заштита на облеката од нечистотија или повреди. Нивните големини се универзални, но може да се прилагодат со ремени.

Покрај производи за повеќекратна употреба, имаме и престилки за еднократна употреба спакувани во 10 или 100 парчиња, особено користени во гастрономијата. Во продавницата ќе најдете модели изработени од разни материјали како што се памук во тешка категорија, полиестер, гума, полипропилен и други, во зависност од дестинацијата.

Користените материјали се со висок квалитет и имаат дополнителни својства во случај на специјализирани престилки. Голем дел беше изработен од материјали што лесно се перат. Ние, меѓу другото, снабдуваме козметика, угостителство и кланици.

Ние исто така нудиме престилки во делот на работна облека со престилки детски за млади loversубители на кулинарски експерименти.

Понудата за работни престилки вклучува:

  • за гастрономија и СПА,
  • анти-сече,
  • изработени од полипропилен / PE / PVC / Tyvek,
  • работи

Престилки

Гастрономија и СПА

Најпопуларните во понудата се престилки заштитнички посветена на угостителската и козметичката индустрија. Ние исто така нудиме таканаречени престилки - кратки престилки. Облеката е изработена од памучни и памучни мешавини и синтетички материјали, овозможувајќи, меѓу другото, лесно отстранување на дамките од храна или козметика. Боите на ткаенините што се користат за престилки додаваат уреден финиш.

Во овие индустрии, естетиката и сликата се особено важни затоа што вработените имаат многу контакт со клиентите - нашите производи ќе ги направат да се чувствуваат професионално и естетски. Дополнителна опција везови логото ќе направи да се издвојува од конкуренцијата и подобро да се залепи во меморијата на примателот.

Специјализирани уреди против сечење

Висококвалитетни метални престилки анти-сече се наменети главно за прехранбената индустрија. Тие се дел од опремата на вработен кој извршува работа поврзана со ракување со нож насочен кон телото. Престилките се изработени од висококвалитетен не'рѓосувачки челик и систем од метален прстен со дијаметар од 7 mm, исполнувајќи ги барањата на EN13998 (ниво 2). Стандардот дозволува употреба во услови на посебна грижа. Големата отпорност на овој материјал го оневозможува прободувањето на телото.

Престилките се погодни за работа во системот HACCP. Тие можат да се користат во обработка на пластика и кожа, како и во одвојување на месото од коските. Производителот се погрижи престилката, и покрај материјалот, да биде што е можно полесна и да не ја ограничува слободата на движење.

Полипропилен / PE / PVC / TYVEK

Престилки направени од полипропилен, ЈП, ПВЦ и тивек Тие се наменети за услови кога има супстанции што можат да ја оштетат облеката и кожата како резултат на контакт со материјали како што се хемикалии или запаливи материи. Ние нудиме лабораториски престилки изработени од полипропилен со јака за заштита на вратот, како и модели изработени од микропорозен ПЕ ламинат наменети за заштита при работа со штетни материи.

Меѓу заштитните престилки има и гумени ПВЦ престилки, најсоодветни за работа во месарница, за обработка на месо за кое не е потребен нож насочен кон телото. Затегнатоста што ја штити облеката е обезбедена со џвакан ​​материјал.

Работни престилки

Ние нудиме престилки работи реномирани компании Leber & Hollman и Reis. Моделите што ги имаме на продажба се достапни со долги и кратки ракави. Престилки направени од мешавина од полиестерски ткаенини и памук од тешка категорија се препорачуваат за работа во кујната, каде облеката е изложена на тешка и честа нечистотија, што пак бара често миење на високи температури, дури и до 95 степени Целзиусови, истовремено задржувајќи ја естетиката на облеката.

Покрај кујната, престилките се совршени за работа во магацин, производство, монтажа или лаборатории. Современиот дизајн овозможува привлечен изглед, а прецизните детали ќе се користат подолго време.