Печатење на екран

Печатење на екран е еден од најпопуларните методи за обележување за кој најчесто се избира рекламирање маици, блуза или некои гаџети за рекламирање како што се торби lub капи. Овој тип на печатење најдобро одговара за големи и рамни површини, како и за тенки ткаенини, за разлика од компјутерски везшто се препорачува за помали графики и материјали кои се малку подебели и потешки.

Печатење на екранот - идеално за голема графика на рамни површини

Графиките, логоата или натписите направени со висококвалитетно печатење на екранот ќе бидат отпорни не само на употреба, туку и на перење на високи температури. Тоа е доста ефективен метод за обележување во однос на неговиот квалитет. За печатење на екран, се користи екран, каде што бојата се шири низ целата мрежа со лекарско сечило. Бојата што ја погодува ткаенината е трајно натопена во неа.

Нашиот тим нуди секое избрано лого или натпис со печатење на екран.

Матрица за печатење екран

Матрица за печатење на екран

Широк спектар на бои за печатење на екранот

Главната предност на печатењето на екранот е можноста за создавање графика во секоја боја. Кога правите отпечаток на облека, графичката во w интензивни и експресивни бои.

Дополнителна предност е опцијата за засенчување. Боите може да се мешаат едни со други. Компјутерски програми посветени на процесот на мешање на боја точно ја пресметуваат граматиката на потребниот пигмент за да се направи најпрецизната боја што ќе се нанесе на производот.

Печатењето на екранот е отпорно на перење, може да се мие во автоматски машини за перење со опција за вртење. Состојбата е правилно печатење со сите процеси на производство и висококвалитетни бои.

Маица со отпечаток на екран, каков било принт

Маица со графика испечатена на екран

Цената на печатењето на екранот зависи од тиражот

Цената на печатењето на екранот зависи од напорот. Затоа е најдобро да го изберете за големи нарачки. Подготовката на матрицата е фиксна цена, независна од напорот.

Исто така, ако сакаме да направиме пробно парче на пример маица или торба, треба да ги земеме предвид трошоците подготовка на матрица. Во овој метод на печатење, секоја боја се применува одделно, преку посебен екран.

Тоа доаѓа со подготовка посебна матрица за секоја боја. Сепак, не е многу важно со многу труд. Работи многу добро со големи нарачки за спортски настани, награди за натпревари или бројни тимови вработени.

Разновидност на печатење на екран

Печатењето на екранот ја должи својата популарност на неговата широка разноврсност, може да се користи за обележување на памучни и пластични материјали, па дури и за обележување на дрво. Печатењето на екранот најчесто се избира за облека и рекламирање на текстил. Отпечатоците се отпорни на механичко оштетување, сончева светлина и влага.

Ве покануваме да соработувате со нас потпис има долгогодишно искуство во обележување рекламирање и работна облека. Имаме широк спектар на производи, а нашиот тим ќе биде среќен да ви помогне да изберете и како да печатите.