maska

Maska mbrojtëse ato mund të ndihmojnë shumë në parandalimin e përhapjes së disa sëmundjeve infektive të sistemit të frymëmarrjes. Ata janë një mburojë e mirë për sistemin tonë të frymëmarrjes. Një maskë e tillë, që mbulon hundën dhe gojën, pengon hyrjen e komponimeve të dëmshme, por gjithashtu parandalon që duart e kontaminuara të prekin fytyrën. Edhe kështu, veshja e maskës nuk garanton mbrojtje nga infeksioni.

Përdorimi i një maskë mbrojtëse duhet të kombinohet me masa të tjera për të parandaluar infeksionin.

Një nga rregullat më të rëndësishme është pajtueshmëria higjiena e duarve dhe sistemit të frymëmarrjes, si dhe për të shmangur kontaktin e ngushtë, është mirë që të ruani një distancë prej të paktën një metër nga të tjerët. Duke zbatuar këto pak rregulla të thjeshta ne ndihmojmë shumë për të shmangur kontaktin me virusin.

Vizitoni dyqanin tonë online >>

Maska mbrojtëse ndahen në:

  • i disponueshëm
  • reusable

Shumë varet nga materiali nga i cili janë qepur. Një maskë si një element i veshjeve të punës mund të jetë pjesë e veshjeve të nevojshme të përditshme të një punonjësi. Ato që zakonisht gjenden në farmaci janë prej nonwovens, kanë një prerje të drejtë dhe janë të lehta për tu veshur, por duhet të hidhen pas përdorimit të parë.

Maskë mbrojtëse Pëlhurë e zezë delikate e pambukut e disponueshme në dyqanin tonë online >>

Maska pambuku ato janë më praktike se ato thjesht duhen përpunuar në temperaturë të lartë për t’u ripërdorur. Për këtë qëllim, mjafton të lani në 60 gradë, gjithashtu mund t'i dezinfektoni ato duke i hekurosur me fuqinë më të lartë ose duke zier në ujë të valë. Gjithashtu, dezinfektimi i maskës me përgatitjet e bëra me minimum prej 70% alkool do të jetë efektive. Thjesht spërkatni maskën me lëngun dhe prisni që të thahet.

Përkundër mendimit të përhapur në lidhje me joefektivitetin e mbrojtjes së maskës, ia vlen t'i kushtohet vëmendje faktit që edhe një maskë e papërsosur mund të krijojë një shtresë mbrojtëse, të krahasueshme me efektet e distancës së rekomanduar prej 2 metrash në kontaktet ndërpersonale.

Si të vishni maska ​​për fytyrën kur është e nevojshme për shumë orë?

Fatkeqësisht, për shumë prej nesh, të vishni maska ​​është pak e lodhshme, veçanërisht për disa orë në ditë. Ju mund të ndiheni pa frymë ose të përgjumur për shkak të më pak oksigjenit.

Për të lehtësuar sikletin e shkaktuar nga veshja e maskës vazhdimisht, duhet vetëm të mbani mend rregullat e thjeshta. Para së gjithash, vishni një maskë vetëm nëse është e nevojshme. Nëse nuk kemi kontakte me njerëz nga jashtë dhe nuk jemi në vende publike, ia vlen ta shkarkoni, edhe për disa minuta. Një pushim i shkurtër do t'ju lejojë të pushoni dhe oksigjeni.

Vlen gjithashtu të keni disa maska ​​të ripërdorshme. Statistikisht, një person blen rreth 8-10 maska ​​(dhe i blen ato kur ato konsumohen), në mënyrë që ato të ndryshojnë gjatë ditës dhe t'i lajnë ato - të krahasueshme me mënyrën se si ne bëjmë me të brendshme. Nëse duhet të jemi në një vend të mbyllur, vlen gjithashtu të hapim dritaren dhe të marrim frymë thellë. Ne do të vërejmë një ndryshim në mënyrën se si ndiheni përsëri dhe përsëri.

 

Maskë mbrojtëse blu e veshjes së rrugës për gojën dhe hundën e disponueshme në dyqanin tonë online >>

Si mund të na ndihmojë një maskë në jetën e përditshme?

Maska është krijuar për të mbrojtur traktin tonë të frymëmarrjes. Megjithë rritjen e popullaritetit të saj për shkak të pandemisë, ia vlen t'i kushtohet vëmendje në të cilat rrethana të tjera përdorimi i tij gjithashtu do të na ndihmojë të mbrojmë shëndetin tonë.

Për shumë muaj ne kemi marrë rregullisht informacione nga media për atë aktual raport smogunga e cila mund të shihni një rritje të veçantë të ndotjes gjatë sezonit të ngrohjes. Përqendrimi në rritje i tij është më i rrezikshmi në aglomeracionet e mëdha me një intensitet të fortë transporti dhe me bimë industriale.

Duke pasur parasysh këtë, banorët e qyteteve më të mëdha në botë kanë përdorur maska ​​për fytyrën për një kohë të gjatë. Nga ana tjetër, në periudhën e pranverës dhe verës, ne jemi të ekspozuar ndaj llojeve të ndryshme të spërkatjes, ku përdoren agjentë kimikë për mbrojtjen e bimëve ose mbrojtje kundër mushkonjave, rriqrave dhe insekteve të tjera. Gjithashtu kur bëjmë pastrim në shtëpi, veçanërisht pastrim të përgjithshëm me përdorimin e pastruesve të fortë, duhet të përdorim një maskë për të mbrojtur traktin tonë të frymëmarrjes, në mënyrë që të mos thithim avujt e dëmshëm.