DTG печатење, означување од едно парче

DTG печатење - можност за печатење од едно парче

ДТГ-печатењето е еден од најновите методи за обележување облека и додатоци. Техниката DTG ви овозможува да нанесувате какви било графики на памучна ткаенина или памук со додаток на еластан / вискоза. Графиките се создаваат со помош на специјален печатач. Опремата со која располагаме е најновиот модел на печатач Брат GTXpro Bulkкој, благодарение на индустриските глави, брзо печати на материјалот. DTG печатењето овозможува совршена репродукција на боите со транзиции во боја. Печатењето е можно без потреба да се подготви проект од само едно парче.

Профилирани памучни маски, печатење DTG, секое лого

Профилирани памучни маски, женски и машки големини, со можност за какво било печатење или лого на компанијата

Печатење на облека со целосна боја DTG

Печатење на маски и додатоци со употреба на методот DTG со какво било лого за вработените

Трајноста на DTG печатењето зависи од повеќе елементи. Прво на сите, моделот и неговите параметри - колку е понова опрема, толку повеќе подобар квалитет oraz продуктивноста. Други фактори кои влијаат на издржливоста се видовите на користени бои, ткаенината на која се прави отпечатокот и вештините на работникот.
Нашиот масовен печатач Брат GTXpro го овозможува тоа печатење со максимални димензии 40,6 см х 53,3 см. Благодарение на намалувањето на трошоците и времето на одржување, можно е побрзо да се подготви машината за печатење и да се намали бројот на прекини во работата. Оптималната висина на главата не само што го запира процесот на печатење кога фидер е опасно близу до главата, туку е и чувствителен на премногу големо растојание помеѓу главата и фидер, што секогаш гарантира висок квалитет на печатење. Новата, подобрена глава со бело мастило со зголемен број на млазници обезбедува 10% побрз режим на печатење. Ова, за возврат, се претвора во пократко време на обработка на нарачката за клиентот.

DTG печатење идеално за обележување во масовно обем и ограничено издание

Новиот Масовно печатач DTXpro е флексибилен и исклучително разноврсен модел. Тој нуди карактеристики на масовно производство, што го прави идеален за масовно исполнување на нарачката.

ПРОДАВНИЦИ И АГЕНЦИИ: GTXpro е идеално решение за подготовка на асортиман за продавници, рекламни агенции, институции, клубови и работни места. DTG технологијата е флексибилна и компактна. Благодарение на тоа, можете да го проширите вашиот магацин со персонализирани производи како што се Маици за секој со своето име, работно име, торби за рекламирањепа дури и чевли со свои уметнички дела. Персонализа тоа фаворизира идентификација на корисникот со брендот, што влијае на тоа се зголемува позитивната слика и самодовербата.

DTG печатач во боја, декорација на облека

Печатењето на маици со методот DTG е достапно од едно парче

ИДЕИ ЗА ГРУПИ И ПОЕДИНЕЧНИ ПОДАРОЦИ: Божиќ, Велигден, јубилеи, професионални успеси, Денот на мајката или Денот на децата се само најпопуларните прилики за подготовка на повремени подароци. Колку е поединечно, повремено персонализирано - толку е подобар впечаток и дефинитивно посилна позиција. Подароци на компанијата за вработените или јубилејни подароци како награди на натпревари одлична можност да затоплување на сликата. За возврат, подароците, особено практичните, како што се крпите за 20-годишнината од постоењето на компанијата или со симболот на наградата добиена за компанијата, ќе бидат одличен гаџет за партнери и потенцијални клиенти за ја потенцираат позицијата на компанијата против конкуренцијата.
За возврат, можноста за печатење од едно парче ја отвора можноста да се подготви оригинален подарок за некој посебен на посебен ден. Индивидуалните односи почестени со подарок создаден со учество на сопствен изум и висок квалитет, ќе остават пријатни спомени за многу години. GTXpro ви овозможува да останете флексибилни во производството, ни дава можност брзо и економично да одговориме на промените во нарачките.

Црна маица 101 со слика

ДТГ-печатењето не бара подготовка на проект, што е една од неговите главни предности (како што е случајот со печатење на екран или) компјутерски вез) Неговото извршување е можно директно од датотеката на клиентот, што мора да се прилагоди соодветно. Можно е да се печати од едно парче, што ви овозможува да го направите тоа тест печатење пред да се направи поголема количина. Исто така отпечатете фотографија можно е, но важно е дека е во највисока можна резолуција.

Печатење фотографија со употреба на методот DTG на маица

ИЗДРЖЛИВОСТ: Тоа е голема предност висока издржливостако е изработен на професионална опрема. Употребата на нови подобрувања за повеќе економско работење дозволува релативно ниска цена на печатење. Материјалот треба да биде памучен или со мешавина на вискоза или еластан, но важно е да не е премногу растеглив.
Следењето на препораките на производителот ќе ни овозможи да уживаме во ефектот на нашиот проект долго време.

Маската е отпечатена со логото на DTG

Профилирана памучна маска со отпечаток на логото на DTG

Погледнете други написи:

Маици со принт
31 август 2020

Маици со принт